Verzending mogelijk



We kopen onze chocolade in bij Jan en Marijke Klaver. Hun bedrijf Klafa Chocola staat in Achlum. De oude monumentale melkfabriek vormt het hart van Klafa waar Jan en Marijke in 1997 hun bedrijf zijn begonnen. Het pand is cultureel erfgoed en is recentelijk  gerenoveerd.

In eerste instantie richtten zij zich op de industrie, maar inmiddels maken ze ook op ambachtelijke wijze chocopasta, bonbons, repen en flikjes.  Hun werkwijze is één van de weinige in Nederland. Zelf chocolade maken én daarvan ook nog eens een eigen eindproduct maken is bijzonder. Gebruikelijk is namelijk dat chocolade voor een eindproduct ergens anders wordt ingekocht.

Lange tijd werden de grondstoffen rechtstreeks uit o.a. Brazilië geïmporteerd.  In 2012 kwamen ze op het pad van Cabruca Agricultura Orgânica. Daar worden op bijzondere wijze biologische bonen verbouwd van zeer hoge kwaliteit en daarvan wordt massa, boter en poeder geproduceerd. Drie jaar later ontvingen zij het biologische keurmerk via de coöperatie van biologische boeren waar zij zich bij aansloten. Het runnen van een eigen plantage heeft als voordeel dat ze een eigen product met een eigen markt met nadruk op kwaliteit hebben kunnen ontwikkelen. Daardoor is men niet afhankelijk van grote bedrijven.
Echter door o.a. corona werd transport bemoeilijkt. Klafa richt zich daarom nu ook op andere gebieden. 

I


Cacaoproducten worden zo mogelijk UTZ gecertificeerd aangekocht en vetten op aanvraag RSPO.
Ook worden grondstoffen Bio aangekocht /verwerkt en onder Skal certificering verkocht.
Van de gemeente Waadhoeke ontving Klafa Chocola het Certificaat Maatschappelijk ondernemen.

 De chocolade van Klafa is niet fairtrade, maar het is zeker (h)eerlijke chocolade!
http://www.klafachocola.nl/